Informatie

Welkom bij SEN Nederland

Op sommige momenten in je leven schijnt niets meer vanzelfsprekend te zijn. Al het oude lijkt betekenisloos, je weet niet waar het met de wereld naar toe gaat, je begrijpt de mensen om je heen niet meer en zij jou niet. Vragen naar de zin van het leven dringen zich op, en je wordt je bewust van een nieuw verlangen naar een dieper contact met de wereld dan die van de alledaagse oppervlakte.
Het kan zijn dat je opeens spontaan door die oppervlakte heen breekt, en de wereld om je heen zich juist in al haar schoonheid en mysterieuze betekenisvolheid openbaart. Alles is precies zoals het moet zijn, en je neemt die werkelijkheid met grote helderheid en zintuiglijke scherpte waar.

Als je je hierin herkent, kan het zijn dat je een proces van geestelijk ontwaken doormaakt. Het is een proces dat zich spontaan aan kan dienen, maar vaak zijn belangrijke levensgebeurtenissen zoals het verlies van een dierbare of de geboorte van nieuw leven, een directe aanleiding. Zo’n ontwakingsproces is een stadium van normale geestelijke groei, en biedt mogelijkheden voor persoonlijke transformatie. Die transformatie gaat echter ook vaak gepaard met grote twijfel, eenzaamheid, en soms ook bijzondere ervaringen, waarvan je je afvraagt of het wel normaal is en wat je ermee moet.
SEN Nederland biedt via deze website informatie om je ervaringen te onderzoeken en een plaats te geven om zo de weg van geestelijke groei wat te vergemakkelijken.